Descripció

Existeixen molts tipus de joguines sexuals: cockrings, boles xineses, pinces per a mugrons, plugsvibradors, sondes uretrals, espèculum, bombes de succió i un llarg etcètera, que poden utilitzar-se en solitud o en companyia. Hi ha una gran varietat de models, formes, grandàries i material que poden adquirir-se a través d’Internet, en sex-shops o botigues especialitzades.

Els qui treballen en aquestes botigues solen ser molt professionals i poden assessorar-te bé sobre el dispositiu que més s’adequa al que cerques i la manera més adequada d’usar-los. En aquesta secció detallarem informació sobre els més freqüents: dildos, plugs i cockrings.

No existeix una regulació específica sobre la composició i garanties de seguretat de les joguines sexuals. Com que no són classificats com a dispositius mèdics, no han de complir les seves estrictes regulacions. Alguns estudis han trobat quantitats elevades de ftalats (compostos cancerígens prohibits en joguines infantils) en alguns models. Els productes de fabricants que s’han sotmès de manera voluntària a la regulació europea REACH són segurs en aquest sentit.

Respecte als materials, els més freqüents i barats són els de cautxú sintètic. Tenen l’avantatge que es netegen fàcilment, però es deterioren amb l’ús. Els de silicona són una mica més cars, però són igualment senzills de netejar i molt més duradors. Hi ha models més tous i transparents a base de gelatines: no són adequats, ja que es poden trencar amb més facilitat i són porosos (difícils de netejar o esterilitzar).

Un altre tipus de joguines estan fets amb materials rígids com a metall o cristall (borosilicat sòdic). Són molt resistents a les temperatures i irrompibles. Com a inconvenient, la seva falta de flexibilitat pot resultar incòmoda per a algunes persones.

Dildos, plugs i estimuladors prostàtics

Els dildos són dispositius amb diferents formes per a ser inserits en l’anus o la vagina. Habitualment tenen forma de penis, encara que existeix una gran varietat de models. Els plugs tenen una estructura similar a un con, amb un topall en la base i estan dissenyats per a no treure’ls una vegada que s’han introduït, donant lloc a una estimulació més constant. Els estimuladors prostàtics tenen una forma especial per a massejar aquest òrgan.

Cock-rings

Els cockrings són anells que s’insereixen a la base del penis. Fan que la circulació de la sang sigui més lenta, per la qual cosa faciliten l’erecció. La sensació de pes o estrenyiment resulta excitant per a algunes persones. Els més freqüents s’utilitzen introduint el penis i els testicles. Els braçalets per a testicles eviten que aquests òrgans s’amaguin en la pell sota el penis i s’empren en unes certes pràctiques fetitxistes com el CBT (cock and balls torture). Entre tots dos dispositius existeixen infinitat de variacions.

Gestió de plaers i riscos

En la pràctica sexual

Dildos, plugs i estimuladors prostàtics

 • Si no s’està familiaritzat amb l’ús d’aquestes joguines, convé començar amb els de grandària més petits . Pots emprar-los primer tu (o amb algú de molta confiança) fins que aprenguis a relaxar-te i sentis comoditat amb el seu ús.

 • Abans d’utilitzar-los, revisa’ls bé a la recerca de petites fissures o trencaments que poguessin engrandir-se amb la utilització.

 • Usar suficient lubrificant, i que aquest sigui l’adequat per a aquests instruments. Els lubrificants de base aquosa (més líquids) són més adequats per a les joguines, els de base de silicona (més densos) duren més i són compatibles amb el làtex, però poden deteriorar les joguines fabricades amb aquest material

 • Tots han de tenir una base prou ampla que impedeixi la seva introducció completa en el recte.

 

 • Convé utilitzar únicament joguines dissenyades a aquest efecte. L’ús d’ampolles, objectes metàl·lics, fruites, pots o qualsevol altre objecte pot causar danys imprevisibles amb més facilitat.

 • Si durant la seva utilització hi ha sagnat o dolor molt agut, convétreure’ls a poc a poc i esperar. El sagnat està probablement relacionat amb el trencament d’una hemorroide (vena) i passarà en pocs minuts. Si el sagnat persisteix, el dolor és molt intens o s’estén a l’abdomen, convé acudir a urgències.

 • Si una joguina es queda dins de l’anus, actua amb tranquil·litat. Asseu-te en el vàter, relaxa’t durant uns minuts i intenta expulsar-lo com si estiguessis defecant. Si veus que resulta impossible, acudeix a un Servei d’Urgències. És possible que et faci vergonya, però recorda que les i els professionals estan (o haurien d’estar) acostumades/us a tractar situacions com aquesta.

 • Si es compartiran, es poden utilitzar preservatius per a cobrir-los i rebutjar-los en cada ús. Una altra opció, encara que més enutjosa en la pràctica, seria rentar-los convenientment i esterilitzar-los després de cada ús (una immersió en lleixiu al 10% durant 20 minuts i un bon aclarit és suficient).
Transmissió d’ITG
 • Evitar compartir el mateix pot de lubrificant, encara que la transmissió del VIH per compartir joguines és improbable, el virus de l’hepatitis C i altres patògens resisteixen molt temps fora de l’organisme.

Cock-rings

 • Si no es té familiaritat amb l’ús d’aquestes joguines convé sempre començar amb els de grandària més gran. Existeixen models regulables en forma de cinta amb reblons molt fàcils de posar i llevar.

 • En els models d’anell es recomana introduir primer els testicles (un darrere d’un altre) i després el penis. Pots ajudar-te de lubrificant per a la maniobra. Si el penis ja està erecte o semirecte pot ser impossible

 • La majoria dels models inclouen l’advertiment de no utilitzar-los més de 20-30 minuts seguits. Com més temps s’usin, major és el risc de falta de circulació, que en casos extrems pot portar a destrucció irreversible dels teixits.

 • Si s’empren junt amb bombes de succió, per a no danyar els teixits es recomana evitar el seu ús durant massa temps o si es desconeix el seu funcionament.

 • Si tens sensacions molestes, dolor, canvis de coloració o endormiscament de la zona , cal treure-ho immediatament.

Si no aconsegueixes treure’t el cockring, relaxa’t, pensa en una altra cosa i aplica aigua freda en la zona durant uns minuts. Els models a base de cautxú o silicona tenen l’avantatge de poder-se trencar amb ajuda d’un bisturí en cas d’emergència. Això no és possible amb els models rígids. En qualsevol cas, si no és possible llevar-lo, és necessari acudir a un servei d’urgències, ja que existeix risc de danys crònics i irreparables.

Combinació amb drogues

 • Els poppers poden utilitzar-se per a facilitar la inserció d’objectes en el recte, ja que relaxen la musculatura anal de manera específica.

 • La cocaïna té un efecte anestèsic local que pot emmascarar el dolor produït per un esquinçament o fissura. Per a evitar efectes adversos indesitjats, recorda que pot absorbir-se per la mucosa de l’anus.

 • L’efecte anestèsic dissociatiu de la ketamina afecta la percepció del cos i del temps. Posar-se una alarma en el mòbil pot ser una bona mesura de reducció de riscos.

 • En un ambient sexualment excitant, si s’utilitzen substàncies que modifiquin la percepció de les sensacions del propi cos, és fàcil rebre com a plaents o estimulants sensacions que en un altre moment ens semblarien doloroses i que poden indicar lesions.
Infoline
1
Infoline
Escanea el código
Chemsafe es un proyecto que ofrece información, análisis de sustancias y asesoramiento sobre sexualidades.

Chemsafe és un projecte que ofereix informació, anàlisis de susbstàncies i assessorament sobre sexualitats.

Chemsafe is a project that provides information, drug checking and sexuality advice.